Velkommen til Lysefjorden

Lysefjorden er ca. 4 mil lang og dypeste punkt er 422m. Dybden på sadelpunktet ved Oanes og Forsand er bare 13m. Lysefjorden er altså en typisk terskelfjord, og terskelen ble dannet av isen for ca. 10.000 år siden.

Preikestolen

Les mer...Preikestolen er sannsynligvis den mest kjente turistattraksjonen i Rogaland.  Fjellplatået ligger på nordsiden av Lysefjorden i  Forsand kommune. Platået  rager 604 m.o.h. Rundt 80 000 personer besøker Preikestolen i løpet av de fire sommermånedene.
Les mer...

Kjerag

Les mer...Kjerag er et fjellplatå på sydsiden av Lysefjorden i Rogaland. Stedet er et kjent turistmål i regionen, og er et yndet utsprangspunkt for basehoppere.
Kjeragbolten. På vestre del av platået sitter en 5 m³ stor stein kilt i en kløft i fjellet, 1000 m over Lysefjorden.
Les mer...

Lysebotn

Les mer...Lysebotn i enden av Lysefjorden er mest kjent for de 27 hårnålsvingene som slynger seg oppetter fjellveggen.
Foruten en fantastisk og vill natur med store kontraster, er stedet kjent for kraftproduksjon.

Les mer...

Landa fortidslandsby

Les mer...Fortidslandsbyen Landa på Forsand består av flere bygninger som er bygd opp over et enestående funn i norsk historie og arkeologi. Rekonstruksjonsarbeidet viser miljø 3000 år tilbake. Bronsealderhuset og Gildehallen viser byggekunst i virkelig gammel tid.
Les mer...

Flørli - 4444 TRINN

Les mer...Flørli ligger i Lysefjorden, Rogaland, og er i dag en fraflyttet liten industribygd. Mange gode krefter arbeider nå for å fylle bygda med nytt liv, basert på opplevelser knyttet til natur og kultur.

Les mer...

27 hårnålssvinger (Lysebotn)

Les mer...Fra Lyseboten slynger veien seg oppover fjellsiden. Denne veien går over høyfjellet til Stavanger via Sirdal (vinterstengt). Veien ble bygget tidlig på åttitallet.
Les mer...

                  Lysefjordsenteret AS  -  Oanes   -  4110 Forsand  -  Tlf: 51 70 31 23  -  Fax: 51 70 37 50  -  E-post: info@lysefjordsenteret.no

Dette nettstedet er laget med GoOnline XP Professional